Szakmai stáb

Papp Endre, vezetőedző

Papp Endre

Vezetőedző

Nyolc éves koromban kezdtem el futballozni versenyszerűen a Tisza Volán SC-ben! Többek közt játszottam Deszk SC, Algyő SK, Tiszasziget SE, Újszentiván SE színeiben is míg diagnosztizált szív problémák miatt a Deszk SC-ben hagytam fel az aktív játékkal!

Itt kezdtem el labdarúgói edzői pályával foglalkozni mivel mindenképpen futball mellet szerettem volna maradni!

Visszatekintve eddig 4 klubnál töltöttem edzői pozíciókat a Deszk SC U19, Újszentiván Férfi Felnőtt, SZEOL SC UP, Deszk SC Férfi Felnőtt és most a Mórahalom VSE Férfi Felnőtt csapata.

A céljaim egyértelműek: az idei évbe nagy változásokon ment át a Mórahalom VSE Felnőtt kerete! Több fiatal ambiciózus és motivált játékos érkezett, akik az itt maradókkal együtt nagyon keményen és alázattal dolgoznak hétről-hétre, amit Én es a Mórahalom VSE vezetősége is elvár, hisz minden szempont adott, hogy csak a munkával kelljen foglalkozunk! Türelemmel és alázattal es kemény munkával fogunk továbbra is dolgozni és ez reméljük egyenes arányos lesz az eredményekbe is, mivel sikerül lelátott újra megtölteni és Mórahalmi felnőtt labdarúgást a megye élmezőnyébe visszahelyezni!

Kiss Márkó, U19 labdarúgó edző

Kiss Márkó

U19 Labdarúgó edző

Labdarúgó pályafutásom
2007-ben kezdtem a Labdarúgó pályafutásomat Mórahalmon.
2013 nyarán igazoltam be Szegedre a Szeol SC- be ahol megjártam az NB2-őt NB1-et
2015 telén igazoltam át a Szeged 2011-be, ahol 3,5 évet töltöttem el, majd amikor kiöregedtem az utánpótlásból a(z) SZVSE- be Megye 1- es csapatába, akik meg is nyerték abba az évbe a Megye 1- et és feljutottak az NB3-ba, én viszont félévkor visszaigazoltam Mórahalomra, ahol 2,5 évet töltöttem el a felnőtt csapatunkban.

Játékvezetői pályám 2022-ben indult, ahol egy sikeres szezonon már túl is vagyok.

Edzői pályám
Már középiskolába is Sport szakon voltam és Sport edzőit tanultam
2019 le is érettségiztem sportból majd elvégeztem az OKJ-ét
2020-21 elvégeztem az MLSZ edző képzését a Grassroots C tanfolyamot
2018 segédkezni kezdtem apának a KB Individual Traningbe vagyis az egyéni képzésekbe
2019 besegédkeztem Szalma Gergelynek az U11- es csapatánál és tanulhattam tőle, illetve Dobó Zoltántól az U7-es csapatnál.
2020-ba kaptam meg Mórahalmon az U7-es csapatott, majd 2021-ben feljebb léphettem az U9-es csapathoz, most pedig az U19-es csapatnál vagyok segédedző Antal Róbert kollegám mellett.

Baji Renátó, U16 Technikai vezető

Baji Renátó

U17 Labdarúgó edző

32 éves vagyok, nyolcévesen kezdtem el focizni a Tisza Volán Focisuliban. Kapusként kezdtem a pályafutásom, egészen 19 éves koromig őriztem a kaput a góltól, majd amikor felkerültem a felnőtt csapathoz, onnantól kezdve pedig csatárként focizok. 20 évesen igazoltam Ásotthalomra, ahol 8 évet játszottam, majd egy éves kelebiai kitérő után kerültem 2019-ben Mórahalomra.

2020-ban kezdtem el az labdarúgó edzőként dolgozni a Mórahalom VSE U-17-es korosztályos csapatánál, ahol első évemben szép eredményt értünk el és nekem is nagyon megtetszett, hogy nem a pályán, hanem a kispadról tudok irányítani és ezzel szeretnék foglalkozni majd a jövőben is.

Itt Mórahalmon a megye egyik legjobb infrastruktúrájával rendelkező létesítményben minden lehetőség adott, hogy a gyerekek is tudjanak fejlődni, valamint én is sokat tudok tanulni és dolgokat ellesni a képzett edző kollégáktól. Idei évben sikeres vizsgát tettem a MLSZ Grassroots Alap labdarúgóedzői képzésen. Hosszútávon mindenképp szeretnék majd az utánpótlásban edzőként dolgozni és sokat fejlődni.

Kiss Balázs, U19 labdarúgó edző

Kiss Balázs

U15 Labdarúgó edző

Budapesten születtem 1974.03.04-én és itt kezdtem el focizni 8 éves koromban, a CSMTE, a Honvéd az Újpest és a III.KER TTVE csapataiban játszottam. Többszőr lehettem korosztályos bajnok és Budapest válogatott.

18 éves voltam mikor Szegedre költöztem édesanyám után, és a Szegedi VSE nb3-as csapatához igazoltam, ahol több volt nb1-es legendával játszhattam együtt, mint pl.Takács Józsi, Kun Lajos, Szabó Gyula és még sorolhatnám. 7 csodás évet töltöttem el az SZVSE-be. Egy egy évet a SZEAC-ba és a Szeged Dorozsmába nb3-ba, ahol bajnokok lettünk. Egy térd sérülés miatt sajnos a profi pályafutásomnak vége lett és jöttek a megyei csapatok.

Végül itt a Mórahalom VSE-nél fejeztem be az aktív labdarúgást és lettem utánpótlás edző az U7 és U9 nél. 2014-2019 ig dolgoztam a Szeged Grosics Akadémiánál, ez idő alatt szereztem meg, a Scout és edzői diplomáimat.

Bokányi Richárd, U14 Technikai vezető

Bokányi Richárd

U14 Labdarúgó edző

1994. január 2.-án születtem Szegeden. Focista családból származom így ez által nem volt kérdés, hogy ha felnövök akkor mivel fogok foglalkozni. Egészen kicsi korom óta rúgom a labdát és verseny szinten pályafutásom során csupán csak három csapatban fordultam meg. Jelenleg a Mórahalom U14-es korosztály vezetőedzője és a felnőtt csapat labdarugója, egyben csapatkapitánya vagyok.

A labdarugó pályafutásomat az Ásotthalomban kezdtem még Gyenge Balázs tanár úr kezei alatt ahol támadó voltam minden korosztályban. A serdülő csapatban gólkirályi címet is sikerült szereznem. Emellett 13-14 éves koromban már bemutatkoztam a megyei U19-es bajnokságban ahol gólokat is szereztem. Utána 15 évesen 2009-ben felkerültem a FTC utánpótlás csapatába, ahol a kiemelt bajnokságokban szerepeltem. Itt is másfél év után már az U19-es csapat tagja lettem és négy évet töltöttem Magyarország legnevesebb klubjánál. Itt olyan edzőim voltak, mint például Dukon Béla, Dejan Milovanović, Lipcsei Péter, Horváth Ferenc és ezek mellett még a környezetembe több nagy múlttal rendelkező edző is dolgozott, mint például Dzurják József, Deszatnik Péter, Keller József vagy éppen Dragóner Attila. Egy alkalommal az U18-as utánpótlás válogatottban is kaptam meghívót az akkor Szabó Ferenc vezette csapathoz. Több felkészülést is végig csinálhattam az NB2-es kerettel, illetve két alkalommal nemzetközi felkészülési meccsen vehetem részt a Ricardo Moniz által vezette nagy csapatban, ahol a Dnyapro Mahijlov és a MFK Kosice volt az ellenfél és olyan játékosokkal játszhattam együtt, mint Böde Dániel, Somalia, Józsi György és még sorolhatnám. Tehát elég színes és emlékekkel teli négy évet töltöttem a Ferencvárosnál.

Utána 2013 nyarán igazoltam haza Mórahalomra, ahol azóta is játszom. Itt több mérkőzésem a megye 1-ben van, de két szezont az NB3-ba és egy évet a megye 2-be is játszottam az elmúlt 8 év alatt. Ez idő alatt gólkirályi cím és bajnoki címet is sikerült szereznem.

Edzői pályafutásom 2020 nyarán kezdődött ahol az U13-14-es korosztályt kellett irányítanom. Az U13-mal a Bozsik tornákon szerepeltünk az U14-el pedig a megyei bajnokságban amit sikerült megnyerni. A következő szezonban ismét az U14-et irányítottam, akikkel sikerült ismét megnyerni a bajnokságot.

Számomra, ami fontos, hogy a gyerekeknek áttudjam adni amit én tanultam a labdarugó pályafutásom során, illetve a tehetségek számára elmondani, hogy bárki oda kerülhet kelő elszántsággal és kitartó munkával de ehhez dolgozni kell rengeteget.

Edzői végzettség: MLSZ Grassroots Alap labdarúgóedző

Szalma Gergely, U13 labdarúgó edző

Szalma Gergely

U13 Labdarúgó edző

2017. MLSZ "C" edzői végzetség

Edzői pályafutás
Röszke: 2014-2019 (U7,U9,U11)
Szeged2011: 2019-2019 (U11)
Mórahalom: 2019- (U11)

Labdarugó pályafutás
Tisza Volán Szeged: 2000-2009
Röszke: 2009-2011
SZVSE: 2011-2013
Szeol SC: 2013-2014
Algyő: 2014-félszezon
Mórahalom: 2014-2018
Röszke: 2018-2019
Mórahalom: 2019
Megye I mérkőzések: 203 NB3 mérkőzések:50

Az edzői szakmát édesapám hatására kezdtem el. Az évek során viszont a hivatásommá vált. Szeretek a gyerekekkel foglalkozni és látni, hogy amiket én meg tanultam játékos és edzői pályafutásom alatt azokat nekik át tudom adni. Szeretek a gyerekekkel foglalkozni, hiszen ők fogják meghatározni a mi jövőnket és csodálhatjuk őket majd remélhetőleg a magyar bajnokságokban esetleg külföldi csapatokban és topligákban. Ezzel a magyar labdarúgást olyan szintre emelve, amiért dolgoznak az edzők. Folyamatos fejlődés első helyen áll a céljaim között szeretném elvégezni az MLSZ B licenszet majd utána az MLSZ A licensz is a célok között van

Mígh Tamás, U11 Labdarúgó edző

Mígh Tamás

U11 Labdarúgó edző

Feltöltés alatt!

Mészáros Zoltán, vezetőedző

Mészáros Zoltán

U9 Labdarúgó edző

Tanulmányaimat a Tabán Általános Iskolában kezdtem, majd innen kerültem a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biofizika szakára. Itt szereztem érettségit, és mentem tovább a JGYPK testnevelés egyetemre, ahol masters of educations diplomát szereztem.

Pályafutásom: egész kisgyermek korom óta az életem meghatározó része a sport. Mint minden kisgyermek, én is rengeteget jártam a grundra focizni, ezért is vitt le édesapám a Szalai Focisuliba, ami később Tisza Volán, még később pedig SZEOL SC néven futott. A Tisza Volánban kisebb (két éves: úszás, küzdősport) sport kitérők után végig jártam a szamárlétrát, amikor is az utolsó ifista évem már a Makó FC- ben töltöttem. Innen kerültem életem első felnőtt klubjába, a Hódmezővásárhelyi FC- be, ahol egyik legnagyobb sikerem egy NB3- as második helyet sikerült összehozni.

Későbbi klubjaim: Tisza Volán SC, Mórahalom VSE, UTC, Ásotthalom, Algyő SK, SZVSE

Legnagyobb Sikereim: NB3 második hely (HFC), három különböző klubbal nyertem 3 megyei bajnoki címet (Mórahalom VSE, Algyő SK, 2019, SZVSE, 2022), Amatőr kupa győzelem (SZVSE, 2022)

Munkahelyeim: az egyetemi éveim után egy rövid szociális szférás kitérő, majd négy évet tanítottam az üllési Fontos Sándor Általános Iskolában. Üllésről kerültem az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolába, ahol két évet osztályfőnök is lehettem.

Edzői karrier:
Üllésen négy éven keresztül vittem a Bozsik korosztályokat: U7, U9, U11
Ásotthalmon ifi csapat edzője lehettem.
Algyőn is több korosztálynál megfordultam: időrendi sorrendben U14, U19, U11

Elsődleges célom, hogy megszerettessem a sportot, legfőképp a labdarúgást a gyerekekkel, és olyan értékrendet teremteni számukra, hogy mikorra felnőtté válnak, akkor is az életük, napjaik része maradhasson a testmozgás bármilyen formában.

Tóth Martin, U7 Labdarúgó edző

Tóth Martin

U7 Labdarúgó edző

1997. január 10-én születtem Szolnokon.
Az iskolai tanulmányaimat itt kezdtem, majd a Széchényi István Gimnáziumban végeztem testnevelés szakon. Innen jelentkeztem a Szegedi Tudomány Egyetem, Juhász Gyula Pedagógus Képző Karára. Itt Testnevelő-edző szakon végeztem egy féléves Milánói kitérő – a milánói egyetemen tanulhattam az erasmus programnak köszönhetően – után, 2019-ben.

Az iskola elvégzése után Mórahalmon kezdtem el dolgozni, mint testnevelő tanár, a Szent László Katolikus Általános Iskolában. A labdarúgást Szolnokon kezdtem a Szolnoki Máv Utánpótlás Fc-nél. Itt egészen az U21-es korosztályig játszottam, majd az egyetem miatt szegedre sodort az élet. Az első Csongrád megyei csapatom az Algyő SK volt, ahol négy évet töltöttem el, ezalatt kétszer nyertük meg a Megyei 1 bajnoki kiírását. A következő klub a Mórahalom volt, ahol játszom.

Az első edzői megbízásomat a Mórahalom VSE-nél kaptam, az U15-s korosztályt készítettem fel hétről hétre a bajnoki fordulókra. Az előző évadban az U11-es korosztálynak voltam az edzője. Bozsik tornákon, illetve az Algyői Gyermek Labdarúgó Ligában szerepeltünk. Jelenleg az U7-es csapatnál tevékenykedek.

2022 februárjában MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői diplomát szereztem.

Célom, hogy minél több gyereket tudjak majd felküldeni a nagyobb korosztályokba, a változatos, jó hangulatú edzések tartása, illetve a jó csapat kohézió kialakítása, ami nélkül szerintem nem lehet eredményesen dolgozni. Remélem a gyerekek a foglalkozások után vidáman, élményekkel gazdagon térnek majd haza.

Vincze Ferenc, LU18 Labdarúgó edző

Vincze Ferenc

LU18 Labdarúgó edző

Feltöltés alatt!

Kazi László, LU16 labdarúgó edző

Kazi László

LU16 Labdarúgó edző

1962.07.17.-én születtem Szegeden. Általános Iskolás koromban kezdtem futballozni, amit sikerült NB2-es szintre fejlesztenem, sajnos egy sport sérülés miatt korán befejeztem labdarugó pályafutásom . Életem egy részét folyamatosan a labdarúgás egészítette ki.

1998-tól kezdtem el fiatalokkal foglalkozni majd később a Bozsik Egyesületi Program és Bozsik Intézményi Program szervezője lettem. Edzői pályafutásom során a Szeged 2011 csapatánál az U-15-ös fiú korosztályt, illetve később a leány U-14-es korosztálynál dolgoztam. Végül a leány labdarúgás mellett döntöttem, amiben sikerült csapatommal a legmagasabb szintig kiemelt U-16 bajnokság országos 4. helyezésig jutni. Most ismét egy megoldásra váró feladatot vállaltam szeretnénk Mórahalmon egy stabil leánybázist kialakítani.

Edzői végzettségeim:
MLSZ D -> UEFA C- UEFA B licensel rendelkezem ezen kívül elvégeztem Szerbiában egy alap edzői tanfolyamot.

Fontosnak tartom a képzéseken való részvételt és próbálok minél több képzésen résztvenni.

Antal Róbert, LU14 labdarúgó edző

Antal Róbert

LU14 Labdarúgó edző

1974.március 4. én születtem Szegeden. Az általános- valamint középiskolát is Szegeden végeztem. A labdarúgással már gyermekkorban foglalkoztam, utánpótláskorban a szegedi Móravárosi Kinizsiben voltam igazolt játékos, az akkor még létező Horgosi úton található móravárosi pályán. Ezt követően 1992-ben befejezve a középiskolai tanulmányokat, sorkatonai szolgálatot teljesítettem, ahol az Újszentiváni katonacsapatban még játszottam. Majd Budapetre kerültem a rendőrségre, ahol a mai napig is dolgozom, az aktív versenyszerű játékot már nem folytattam, maradt az amatőr foci, de a játék szeretete természetesen nem változott.

Ezután kezdtem el foglalkozni az edzősködéssel, először csak autodidakta módon, majd komolyabban foglalkozva, az MLSZ által szervezett edzőképzések elvégzésével (MLSZ D. liszensz, majd UEFA B).

Iskolák
felsőfokú tanulmányok 2002-2006 Rendőrtiszti Főiskola, Budapest
Szakképzés 2007-2008. UEFA edzőképzés, UEFA B Diploma
1999-2000 Gépjármű-szakoktató végzettség

Munkahely
1993 – Budapesti Rendőr-főkapitányság
Edzői munkahelyek
2021 – Mórahalom Vse – U14 utánpótlás edző
2016 -2020 Kistelek Te – felnőtt csapat, vezetőedző Megye I. osztály , Megye III. osztály
2014 - 2016. Sándorfalvi Sk felnőtt csapat – vezetőedző Megye I. osztály
2012 – 2014. Sándorfalvi sk, utánpótlás u 15 -edző NB II. osztály
2011 – 2012. Balástya sk -felnőtt csapat, vezetőedző Megye I. osztály
2009 -2011 Forráskút Se – felnőtt csapat, vezetőedző
2005 - 2009 Szeged Ak lányok-utánpótlás edző, U17, U15

Edzői végzettség
UEFA B licence

Révész Gábor, U16 I-II. Labdarúgó edző

Révész Gábor

LU14 Technikai vezető

1969. december 2-án születtem Szegeden.

Középiskolai tanulmányaimat a Radnóti Miklós Gimnáziumban végeztem, ezt követően az Eötvös József Tanítóképző Főiskola következett, majd egy kétéves testnevelés szak, ezek után a Magyar Testnevelési Egyetemen szereztem újabb diplomámat (1995-99). Több, mint 30 éve a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola pedagógusa vagyok.

A szegedi SZVSE-ben kezdtem focizni, majd a nagypálya után a Radnóti-hétfők kispályás bajnokságában játszottam közel 20 éven keresztül. Ezt követően pár évig az NB-II-ben induló Chalton futsal csapatában játszottam.

Több éves utánpótlásban szerzett tapasztalatom alapján a legfontosabb, hogy a sportoló gyerekek élményekkel gazdagabban menjenek haza minden edzésről, az eredménycentrikusság helyett a képzésre, tanításra kell a figyelmünket fordítani edzőként, pedagógusként.

Edzői végzettségem
UEFA B licensz

Vasuth László, Kapusedző

Vasuth László

Kapusedző

Tanulmányok
2018 MLSZ Grassroots „C” diploma
2000 Csongrád Megyei Önkormányzat Sporthivatala, Labdarúgó sportoktató OKJ-s szakképesítés
2000 Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központja, UEFA „D” licence labdarúgó edzői diploma

Játékos pályafutás
2004-2008 Ásotthalom TE, megyei I. osztály
2003-2004 Mórahalom VSE, megyei I. osztály
2001-2002 Tompa KSE, megyei I. osztály
Első Beton Szeged, futsal NBI.
2000-2001 Kiskunhalas FC - NBII. Keleti csoport
1996-2000 Mélykút SE - NBIII. Alföld csoport
1996 Kelebia KNSK, megyei II. osztály
1995 Kiskunfélegyházi Honvéd SE, megyei II. osztály
1985-1995 Kelebia KNSK, megyei II. osztály

Edzői pályafutás
2021- Makó FC NBIII. felnőtt kapusedző
2020-2021 SZVSE, NBIII. felnőtt kapusedző
Mórahalom VSE, megyei I. osztály utánpótlás és felnőtt kapusedző
2017-2020 Szeged-Csanád Grosics Akadémia, utánpótlás kapusedző
2018-2019 Makó FC, NBIII. felnőtt kapusedző
2017-2019 ST. Mihály FC, női NBII. , NBI. utánpótlás és felnőtt kapusedző
2013-2014 Mórahalom VSE, NBIII. felnőtt kapusedző
2012- VL Szeged Kapusiskola, alapító, kapusedző
2010-2012 Dartford, Egyesült Királyság, felnőtt kapusedző
2009-2010 Budakeszi Labdarúgó Akadémia, kapusedző

Máriás Bence Dániel, Erőnléti Edző

Máriás Bence Dániel

Erőnléti edző

A Testnevelési Egyetem Testnevelő- Gyógytestnevelő, Egészségfejlesztő szakán szereztem diplomát, illetve Testépítés - Fitnesz edzői végzettséget, valamint az amerikai EXOS - Performance specialist (Teljesítmény specialista) képesítést.

Jelenleg sportolók fizikális és mentális teljesítmény fokozásával foglalkozom, az MVSE utánpótlás és felnőtt csapatainál, a Hungarian Racing Engineering Team gyorsasági-motoros csapatánál, illetve magán edzések formájában.

Az elmúlt években az ISSIMO U19-es labdarúgó csapatát irányítottam a Budapest bajnokságban, óraadó testnevelő tanár és személyi edzőként dolgoztam.

2020-tól a magyar gyorsasági motorsport profi utánpótlás versenyzőinek fizikális és mentális felkészítésével foglalkozom, akikkel a Hungarian Racing Engineering Team keretein belül, az IDM európai nemzetközi bajnokságában versenyzünk.

Ezenkívül a motorsport sporttudományos hátterében végzek kutatómunkát. Első tanulmányommal különdíjas lettem a 35. Országos Tudományos Diákkör Konferencián.

6 éves korom óta vagyok igazolt labdarúgó. Utánpótlásban játszottam a Kecskeméti és Hódmezővásárhelyi Labdarúgó Akadémián, illetve a SZEOL és SZVSE csapatában. Utóbbinál játszottam először felnőtt csapatban, majd Budapesten több BLSZ 1-es csapatban is. A Kelen SC után a Hegyvidékben, végül a munka váltotta a sportot, és az ISSIMO BLSZ 3-as csapatában folytattam, ahol 2021-ben feljutottunk a BLSZ 2-be. TFSE Futsal csapatában is játszottam, majd az ISSIMO-nál folytattam a Budapesti Regionális Futsal Bajnokságban.

2021 decemberében Mórahalomra költöztem, így 2022 januártól segítséget tudok nyújtani a labdarúgó csapatok fizikális és mentális felkészítésében.

Célom az, hogy a legfrissebb tudományokra alapozva lehetőséget biztosítsak sportolóim számára a teljesítményük növelésére és ezáltal hozzásegítsem őket a sikereik eléréséhez.