Bemutatkozás

Köszöntő

Sok szeretettel köszöntünk a Mórahalom Városi Sportegyesület internetes oldalán!

Ha ellátogattál a honlapunkra, valószínűleg valamilyen formában már találkoztál velünk, most lehetőséged nyílik arra, hogy a lehető legtöbb információval gazdagodj.

Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy bővebb információval szolgáljunk sportegyesületünk tevékenységéről, működéséről, célkitűzéseiről, programjairól, bajnokságokon, tornákon elért eredményeiről a szurkolóink és minden érdeklődő számára.

Honlapunkon megtekintheted az aktuális rendezvényeinket, mérkőzéseken készült fényképeket, videókat, lehetőséged van tagjaink bemutatkozásának megtekintésére, nyomon követheted a labdarúgó mérkőzéseinek időpontjait, a megyei és regionális bajnokságok jelenlegi állását, valamint együttműködő támogatóink, szponzoraink és partnereink névsorát.

Amennyiben még nem tartozol labdarúgóink közé, de kedvet érzel ahhoz, hogy sportegyesületünkhöz csatlakozz, keress fel minket bátran elérhetőségeink egyikén!

Honlapunk böngészéséhez kellemes időtöltést kívánunk és sok szeretettel várunk következő sporteseményünkön!

Mórahalom Sportközpont


Képzési filozófia

Egyesületünk filozófiája, hogy a labdarúgás által ne csak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése és közösség építése legyen a cél, hanem hogy a magyar labdarúgásnak is játékosokat neveljünk. Fontos, hogy a labdarúgás mellett megfelelő oktatói és nevelői munkát végezzünk, jó kapcsolatot ápolva a helyi és környékbeli óvodákkal, iskolákkal és egyesületekkel, figyelemmel kísérve a játékosaink tanulmányi eredményeit. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy játékosaink megfelelő magatartással formákat sajátítsanak el és megfelelő eredményeket érjenek el az iskolában is, így klubunk minden hónapban megválasztja a csapatok legjobb tanulóját és sportolóját. Lényeges, hogy a gyerekek az öltözőben betartsák az öltözői rendet, az etikai szabályoknak megfeleljenek, tiszteljék az ellenfelet, játékvezetőket és a nézőket, szülőket egyaránt, és betartsák a higiéniás alapelveket. Arra neveljük őket, hogy betartsák a Fair-play szellemét, erről több írásos anyag is kihelyezésre került a létesítményben, mellyel elsőleges célunk, hogy háttérbe szorítsuk a rasszizmust. Szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy minden gyermek a legmodernebb edzéstematika alapján készüljön, és a legtehetségesebb játékosok a labdarúgás élvonalába kerüljenek.

Elsődleges célunk továbbra is az, hogy a mórahalmi és környékbeli tehetségeknek a lehető legmagasabb színvonalon biztosítsuk a fejlődést. Jelenleg a Homokhátságot és a Vajdaságot szeretnénk lefedni és a határon túli vajdasági tehetségeket felkutatni partneregyesületeink segítségével (Ásotthalom, Röszke, Zákányszék, Domaszék, Ruzsa, Röszke).

Technikai képesség, taktikai felkészültség, a mentális állapot, a szociális háttér, illetve a fizikális adottságok, ezek alapján figyeljük a játékosokat. Szeretnénk, ha hosszú távon minél több fiatal bemutatkozhatna a felnőtt csapatban, és örülnénk, ha saját nevelésű játékosok játszanának hétről, hétre a bajnoki mérkőzéseken. Legfontosabb feladatunk, hogy megoldást találjunk, a folyamatos felzárkóztatásra, és a felnőtt csapat keretébe történő beépítésre.

Rövidtávú céljaink közt szerep, hogy minél több gyermek minőségi képzést kapjon a Homokhátságban, Vajdaságban, és hogy minden korosztályban tudjunk gyerekeket versenyeztetni, mind Férfi és Női szakosztályban egyaránt U7-9-11-13-14-15-17-19-tól a felnőtt csapatig.

Középtávú célként szeretnénk, ha csapataink képviselhetnék magukat a kiemelt bajnokságokban, és minőségi utánpótlás mellett, minőségi bajnokságokban játszanak a gyerekeink, hogy a későbbiekben az utánpótlásból kikerülő játékosaink meghatározó tagjai lehessenek a felnőtt csapatunknak.

Hosszútávú célként fogalmazódig meg, hogy csapataink eljussanak nemzetközi tornákra is, valamint, hogy egy korosztálynál több edző is dolgozhasson, a minőségibb képzés érdekében, és szeretnénk, ha felnőtt csapatunk újra a Nemzeti Bajnokságban játszhatna, de ehhez még nagyon sok idő, és rengeteg munka kell, a legfontosabb a stabil és minőségi utánpótlás működtetése.

Összességében taktikailag, technikailag és mentálisan is érett játékosokat szeretnénk nevelni, akik a későbbiekben segíteni tudják a magyar labdarúgás fejlődését.