Bemutatkozás

Egyesületünk filozófiája, hogy a labdarúgás által ne csak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése és közösség építése legyen a cél, hanem hogy a magyar labdarúgásnak is játékosokat neveljünk. Fontos, hogy a labdarúgás mellett megfelelő oktatói és nevelői munkát végezzünk, jó kapcsolatot ápolva a helyi és környékbeli óvodákkal, iskolákkal és egyesületekkel, figyelemmel kísérve a játékosaink tanulmányi eredményeit. Továbbá fontosnak tartjuk, hogy játékosaink megfelelő magatartással formákat sajátítsanak el és megfelelő eredményeket érjenek el az iskolában is, így klubunk minden hónapban megválasztja a csapatok legjobb tanulóját és sportolóját. Lényeges, hogy a gyerekek az öltözőben betartsák az öltözői rendet, az etikai szabályoknak megfeleljenek, tiszteljék az ellenfelet, játékvezetőket és a nézőket, szülőket egyaránt, és betartsák a higiéniás alapelveket. Arra neveljük őket, hogy betartsák a Fair-play szellemét, erről több írásos anyag is kihelyezésre került a létesítményben, mellyel elsőleges célunk, hogy háttérbe szorítsuk a rasszizmust. Szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy minden gyermek a legmodernebb edzéstematika alapján készüljön, és a legtehetségesebb játékosok a labdarúgás élvonalába kerüljenek.

Mórahalom Sportközpont

Elsődleges célunk továbbra is az, hogy a mórahalmi és környékbeli tehetségeknek a lehető legmagasabb színvonalon biztosítsuk a fejlődést. Jelenleg a Homokhátságot és a Vajdaságot szeretnénk lefedni és a határon túli vajdasági tehetségeket felkutatni partneregyesületeink segítségével (Ásotthalom, Röszke, Zákányszék, Domaszék, Ruzsa, Röszke).

Technikai képesség, taktikai felkészültség, a mentális állapot, a szociális háttér, illetve a fizikális adottságok, ezek alapján figyeljük a játékosokat. Szeretnénk, ha hosszú távon minél több fiatal bemutatkozhatna a felnőtt csapatban, és örülnénk, ha saját nevelésű játékosok játszanának hétről, hétre a bajnoki mérkőzéseken. Legfontosabb feladatunk, hogy megoldást találjunk, a folyamatos felzárkóztatásra, és a felnőtt csapat keretébe történő beépítésre.

Rövidtávú céljaink közt szerep, hogy minél több gyermek minőségi képzést kapjon a Homokhátságban, Vajdaságban, és hogy minden korosztályban tudjunk gyerekeket versenyeztetni, mind Férfi és Női szakosztályban egyaránt U7-9-11-13-14-15-17-19-tól a felnőtt csapatig.

Középtávú célként szeretnénk, ha csapataink képviselhetnék magukat a kiemelt bajnokságokban, és minőségi utánpótlás mellett, minőségi bajnokságokban játszanak a gyerekeink, hogy a későbbiekben az utánpótlásból kikerülő játékosaink meghatározó tagjai lehessenek a felnőtt csapatunknak.

Hosszútávú célként fogalmazódig meg, hogy csapataink eljussanak nemzetközi tornákra is, valamint, hogy egy korosztálynál több edző is dolgozhasson, a minőségibb képzés érdekében, és szeretnénk, ha felnőtt csapatunk újra a Nemzeti Bajnokságban játszhatna, de ehhez még nagyon sok idő, és rengeteg munka kell, a legfontosabb a stabil és minőségi utánpótlás működtetése.

Összességében taktikailag, technikailag és mentálisan is érett játékosokat szeretnénk nevelni, akik a későbbiekben segíteni tudják a magyar labdarúgás fejlődését.